Pages

4 Eylül 2010 Cumartesi

SIRTI ÇAPRAZ ASKILI BLUZ

Yaz bitiyor olmasına rağmen,sizinle bu modeli paylaşmak istiyorum.Kışın uzun badi bluzlarla da rahatlıkla giyebileceğiniz hoş bir model.Başlıyorum,hazır mısınız!:)Motifimizi yaparken önce 9 zincir çekelim,zinciri çektiğimiz,başlangıç bölgesine batarak bağlanalım.3 zincir çekelim,yaptığımız küçük halkanın orta boşluğuna batarak 24 dolgu yapalım.en son yaptığımız dolguyu başlangıç dolgusuna batarak bitirelim.Üçüncü sıramıza başlarken üç zincir çekelim,6 tane dolgu yapalım.12 zincir çekelim,altıncı dolgunun hemen yanından yani hiç aralık bırakmadan tekrar 6 dolgu yapalım.tekrar 12 zincir 6 dolgu,tekarar 12 zincir 6 dolgu yapalım.Şimdi çekeceğimiz son 12 zinciri başlarken yaptığımız altı dolgunun en başına batarak motifimizi bitiriyoruz.Anladık değil mi arkadaşlar? :):) Üç sıra yedi motif yapaılması gerekiyor.Ama enson sıradaki motifler(yani yedinci sıra oluşturulurken)en baştaki motiflerede bağlanır.Böylelikle altı açık torba şeklini alır.Tüm motif yapma işlemini bitirdikten sonra,göğüs kısmını yapmaya geldi sıra..Motiflerin üç tanesi önde ve bir tanesi yanlardave yine üç tanesi arkada olacak şekilde tutalım.Öndeki üç motifin başından yani geniş olan zincir boşluğundan başlamak şartı ileortadaki motifin üç dolgusuna kadar 27 dolgu yapalım.geri dönüşte üç zincir çekelim.iki dolgu yapalım.sonra iki zincir aralıklarla ,ikişer dolgu yapalım. dönüşlerde azaltarak devam edelim. en başta iki dolgu kaldığında,şeritini işleyelim bu sizin ne kadar açık olmasını istiyorsanız ona göre ayarlanacak.diğer tarafta aynı şekilde devam edilir şeritlerle işlem sonlandırılır .Yaptığınız şeritleri sırt bölgesinde çapraz olarak dikilir.benden bu kadar .Hadi size kolay gelsin sevgiler:):):)

4 yorum:

  1. Merhabalar arkadasim, sablonun harika olmus, yapan arkadasimizin ellerine saglik.
    Ayrica el islerinizde cok güzel, emeklerinize saglik, sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. beyendiğinize sevindim:)çok tşkedrim:)eylül hanımın hünerli ellerinden çıktı bu şablon:)sevgiler benden size gelsin :)görüşmek ümidiyle

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık..Güzel olmuş..Kadir gecen mübarek duaların kabul olsun.Sevgiler bıraktım..

    YanıtlaSil
  4. tşk ederim cnm:)hepimizin mübarek olsun tüm dalarımız kabul olsun:) duaya kalkan eller dert görmesin inş sevgiler benden :)

    YanıtlaSil